New Mac OSX public beta Apr-29-2012 available now  1-20  21

Next
 From:  Michael Gibson
5111.1 
There is a new Mac OSX beta build available here:
http://moi3d.com/osxbeta.htm

This is a public beta release and does not require a license key. This beta expires on Aug-22-2012 .

Updated stuff:

- Faster start up and faster shutdown.

- Added Quit menu item to top menu and also Cmd+Q for quitting works now.

- Support for 3Dconnexion / Space Navigator type devices now working.

- Flicker when switching view modes (like from split view to maximized 3D view, etc.. using the tab control in the bottom toolbar) should be eliminated now.

- Screen redraw when resizing the main window should not be quite so gross now.

- Fixed drag/drop behavior, previously only the first drop onto the app icon would work and further drops would be ignored and also dropping other file types than 3DM like IGES files for example would not work. This should all be fixed now.

- Uses OSX native color picker for setting color values.

- Copy/Paste of geometry to and from Rhino OSX version now supported - both MoI and Rhino must be running at the same time for this to work.

- Fixed a bug where accented characters in file paths would prevent files from being read when system locale was set to some specific locations like Guatemala.

- Fixed a bug where a dialog box would occasionally pop up when interrupting some kinds of calculations, like when adjusting sliders in the Blend command.

- Zoomed window size now remembered for next launch - in the previous version if you closed MoI with the window zoomed to max size, it would not remember that size on next launch but that should be fixed now.


Known bugs in this release:

- There is one major new bug introduced which is an occasional crash or lockup just immediately at application launch time. I've been able to track this down to a bug in one of the support libraries and it's just recently been fixed upstream so I'm expecting the fix to trickle down into the particular stuff that MoI uses pretty soon. In the meantime if you see a crash or lockup just immediately at launch just ignore that and relaunch.


Remaining stuff that I'm still working on:

- ReadPointsFromFile and WritePointsToFile scripts do not work - As far as I know these are the only 2 scripts that do not work on the OSX version and I will be adding some new script methods to make those work. I think once that happens the OSX version will hit 100% feature parity with the Windows version.

- Cmd+V / Cmd+C does not work for copy/pasting text into text fields, but using the Ctrl key does work. I will be fixing this up.

- Finish the current Deform commands, add icons for Twist and Flow.


Those 3 things and getting a fix for the sporadic startup crash are the only things remaining on my list of stuff for wrapping up the OSX 2.5 release. Please let me know if I'm missing anything or if you see any other problems than those.


Thanks,
- Michael

EDITED: 30 Apr 2012 by MICHAEL GIBSON

  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  BurrMan
5111.2 In reply to 5111.1 
Superman strikes at night!!!
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Rich_Art
5111.3 In reply to 5111.1 
Nice,

I posted this on the Lounge as well..

Peace,
Rich_Art. ;-)

| C4DLounge.eu | Our Dutch/Belgium C4D forum. |
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  dinos
5111.4 
Hi michael!
Thanks for the new beta.

I've been trying to test it, but i keep getting:





My time is set automatically, so i'm pretty sure its correct. I've tried deleting the old ini, but it didn't help.
I'm running 10.7.3 and i'm not using anything like "the little snitch", or an extra firewall etc.

Any ideas?

Thanks,
Dinos
Attachments:

  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5111.5 In reply to 5111.4 
Hi Dinos - that seems to be some kind of bug in the expiration mechanism, possibly only showing up on OS version 10.7.3 - I'm going make an adjustment to how that works and post an updated version shortly.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5111.6 In reply to 5111.4 
Hi Dinos, ok I just posted an update (same filename) , which tweaks some of the expiration stuff.

Can you please redownload it and give it a try to see if that problem is fixed now?

Thanks,
- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  dinos
5111.7 In reply to 5111.6 
Fixed! :-)

Everything else looks ok so far.

Thanks Michael.


Dinos
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5111.8 In reply to 5111.7 
Great! Glad that's fixed now Dinos, thanks for reporting the problem and testing it.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  jtucker
5111.9 In reply to 5111.8 
I'm getting that same mismatch error with 10.6.8, but only on my Imac. It works fine on my macbook pro,
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5111.10 In reply to 5111.9 
Hi jtucker,

> I'm getting that same mismatch error with 10.6.8,
> but only on my Imac. It works fine on my macbook pro,

Did you download it a bit earlier today? Try re-downloading it again now, I have put up a new version that should fix that mismatch error now.

Let me know if you still see it with a new freshly downloaded one.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5111.11 In reply to 5111.1 
There's also a new bug that's popped up with this release where using a Wacom tablet doesn't work properly, the mouse pointer is offset a ways from the actual click point.

If you see that, you'll need to use a regular mouse for the moment with this particular release.

This is also a new bug that popped up in the support libraries similar to the sporadic startup crash thing.

I'm going to look into rolling back to an older version of the libraries until the fixes for these have trickled down, so I'll probably cook up another release in a couple of days.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  ed17 (ED17ES)
5111.12 
I like the more unbuged MoI but... the offset command is very slow!
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5111.13 In reply to 5111.12 
Hi ed,

> I like the more unbuged MoI but... the offset command is very slow!

It seems to be working ok for me over here - is it slow for you on everything that you try like even doing an offset of a line or circle? Or is it slow for you with one particular model? If so can you please post that model so i can check it out?

Also do you mean that the Windows version behaves differently with the particular offset that you're doing? I'd be kind of surprised with that since they're using the exact same code.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  jtucker
5111.14 In reply to 5111.10 
yes it is fixed now.

thanks...
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  TwinSnakes
5111.15 
Hi Michael, long-time-no-see.

I've got my $100 bucks and want to upgrade to V2. I'm testing out some stuff on 64bit Ubuntu 11 these days. Does Moi V2 work there yet?
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5111.16 In reply to 5111.15 
Hi TwinSnakes - MoI v2 does not run on Linux, but the current MoI v3 beta will run there under Wine just as long as you have a good enough quality OpenGL video driver. Poor quality video drivers are unfortunately quite common on Linux though, so it's hard to know for sure whether it would work ok on your particular system or not.

There's a previous discussion thread about it here:
http://moi3d.com/forum/index.php?webtag=MOI&msg=4409.1

Some people have been successful and some have had problems, it all depends on the robustness of your particular video driver.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Jeff Hammond (JEFF_HAMMOND)
5111.17 In reply to 5111.16 
great!
thank you!
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Martin (MARTIN3D)
5111.18 In reply to 5111.11 
Michael, I didn't install the new version because I use a Wacom tablet. As soon as the Wacom bug is fixed I'll try it.
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5111.19 In reply to 5111.18 
Hi Martin, it shouldn't be much longer until a new beta will be out that should fix the Wacom bug, just maybe another day or two.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Herbert
5111.20 
Confirm the Wacom bug, expect the software update, where you can download the old version?

Thanks
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged
 

Reply to All Reply to All

 

 
Show messages:  1-20  21