some help please  1-20  21-33

Next
 From:  southpaw (SOUTHPAWAMI)
5105.1 
So... I suggested moi to someone that was having some installation issues with autocad lt. Probably a bad idea. Anyhow, since I suggested it, I figured I use it to reconstruct what I already created in autocad - and - even though I typed things like 3'.5", all my walls are 4"... which makes everything not add up. I set general to 1/4" and grid snaps to 1/4", but nothing doing... measurements don't add up. Also, using 30 day demo version 2. I've seen this kind of thing in AutoCAD with UNITS and DIMSTYLE misconfigurations, so I figure I don't have moi configured correctly. -- I do also get some funny displayed measurements like 488' for a 40'8" wall, but the layout seems correct. Would probably say anything much over 6' has measurement display issues in the upper right or left.


EDITED: 26 Apr 2012 by SOUTHPAWAMI


  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Frenchy Pilou (PILOU)
5105.2 In reply to 5105.1 
Measures on the top corner box is maybe truncated for display!
The real measure can be seen on click on it on this top box menu !
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  danperk (SBEECH)
5105.3 
Attachments:

  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5105.4 In reply to 5105.1 
Hi southpaw, could you please post the 3DM file so I could check out the unit settings and what not?

> even though I typed things like 3'.5", all my walls are 4"

Could you please walk me through a little more exactly when you are typing in 3'.5" - is it like when you're drawing a line?

The sizes that are displayed in the properties panel get rounded to not show fractional inches, that's because there is not a lot of space available for showing 3 coordinates (x,y,z) on that single line there. If you click on it and open up the edit size panel the sizes are displayed with more precision on the flyout there. So that may be what you are running into.

That rounding mechanism needs a bit of overhauling - right now the rounding is based on the "worst case" type scenario of needing to fit 3 values for an x,y,z displayed volume size there and so it rounds things to keep numbers to take up less space even in cases when you would have actually had enough room to fit them because they're 2D or only 1D for things like a line.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  southpaw (SOUTHPAWAMI)
5105.5 In reply to 5105.2 
Alright, clicked on the measurement, and get the correct measurement... so I must have done something wrong if it's not measuring out. Only the text truncated for the display is incorrect, maybe 13'3.5" reads as 160' before clicked on. Glad it wasn't a waste of time. Thank you.
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  BurrMan
5105.6 In reply to 5105.5 
"""""""maybe 13'3.5" reads as 160' before clicked on.""""""""""

More than one thing selected.....
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5105.7 In reply to 5105.5 
Hi southpaw,

> maybe 13'3.5" reads as 160' before clicked on.

This one looks like some kind of other bug, it's probably something from that originally "foot and inch" type display was only supported for units=feet, then later on having "foot and inch" type display was also supported for having units=inches as well but something is likely getting crossed there.

The rounding part will kick in if you enter 3'.5" it will display as 3' 1" in that little properties panel.

But yeah entering 13'3.5" and having the display 160' I can repeat here and that's some bug separate from the rounding.

.... After a bit of testing, it does appear to be specifically for units=inches with "foot & inches" type display - if you switch to units=feet it seems to work properly.

So I'll dig into that to look for the bug in the properties panel display when units = inches.

Like you saw already if you push open the panel the stuff on the edit size panel is actually correct though.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  southpaw (SOUTHPAWAMI)
5105.8 In reply to 5105.4 
So... that's what I'm seeing. When I click on it... right measurement... but looking at it, it's just crazy. 6'6" shows 6'6" where 13'3.5" a 160'. Will try setting to 3 zeros from 2 zeros.


Attachments:

  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  southpaw (SOUTHPAWAMI)
5105.9 In reply to 5105.7 
You rock... Mr. Michael. Will set it to feet.

(setting to 3 zeros from 2 zeros didn't work.)
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  southpaw (SOUTHPAWAMI)
5105.10 In reply to 5105.4 
This is the 3dm file of the house I saved for Mr. Michael. And the other pictures are the settings of General and Grid that I had set.






  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5105.11 In reply to 5105.9 
Hi southpaw,

> (setting to 3 zeros from 2 zeros didn't work.)

Yeah that will only have an effect if you're using decimal type display and not "feet & inches" fractional type display for distances.

I think I see where the bug is - in order to conserve space on that area if the numbers being displayed are over a value of 100 it tries to display feet only and no inches at all but it assumes that the number it is given is in feet when it's actually in inches. So it is a left-over bit that didn't get updated properly when it became possible for having "feet & inches" type display with units=inches instead of only units=feet.

It looks like the bug is localized just to the properties panel UI so it should be easy for me to post a fix right here for it.

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5105.12 In reply to 5105.10 
Hi southpaw, thanks for posting the file.

So yeah it's a bug with the properties panel display that can happen with certain values (when they're 100 inches or larger) when you have units=inches and distance display of "feet & inches" rather than decimal type display.

But it's only a bug in that one particular part of the display, and all the values that you entered while drawing stuff should have been actually taken correctly, is that correct?

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  southpaw (SOUTHPAWAMI)
5105.13 In reply to 5105.11 
but, would that mean the 488' wall of only 40'8" should be 410'? bizarre math..

I suppose there might be some minor mistakes, but yes I was copying from a correctly finished floor plan.
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5105.14 In reply to 5105.13 
Hi southpaw,

> but, would that mean the 488' wall of only 40'8"
> should be 410'? bizarre math..

Well it's a bug so that's why it's weird! :)

Basically the bug is that you're actually seeing an inches value that's accidentally being displayed as feet.

When you enter in 13'3.5" that's actually 159.5 total inches (as a decimal value). It's rounding that value to 160 and then mistakenly reporting it as 160 feet instead of inches. So anyway that's where that particular number comes from.

The bug happened because this bit of display code assumes that if you have a "feet & inches" display set then the numbers it is given are in feet, because originally in MoI feet & inches display only was available for units=feet and wasn't added for units=inches until later on at some point.

I'll have fix for you momentarily...

- Michael
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5105.15 In reply to 5105.1 
Hi southpaw, here is a bug fix for you.

To apply the fix, download the attached file SidePaneContextArea.htm and copy it over top of the old version which you will find the \ui sub-folder underneath MoI's main installation folder.

This one is for the v3 beta, let me know if you're using v2 instead and I can post a fix for that too if you want.

This will actually disable all extra rounding for "feet & inches" type display in that little properties panel.


Thanks for reporting the weird behavior so I could find the bug!

- Michael

  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  southpaw (SOUTHPAWAMI)
5105.16 In reply to 5105.15 
Mr. Michael... I'm using v2... but everyone else seems to be using version 3, so I bet that is quite a handy bugfix.
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  bemfarmer
5105.17 In reply to 5105.1 
.

EDITED: 26 Apr 2012 by BEMFARMER

  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  Michael Gibson
5105.18 In reply to 5105.16 
Hi southpaw, for v2 use the file attached here.

Make sure MoI is not running, then copy the new SidePane.htm file over top of the old one, which you can find in the \ui subfolder inside of MoI's main installation folder.

Then it should behave properly for you, please let me know if you still see any problems after that update.

-Michael
Attachments:

  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  southpaw (SOUTHPAWAMI)
5105.19 In reply to 5105.17 
lol, that file looks familiar. Mr. Michael says he's got the inches fix. And yep, blueprints coming out of my ears. AutoCAD LT and Canvas 12 are kind of pricey if one day I want to buy Houdini Escape(yes, I'm dreaming of complete nodal workflows with gpu workstation redering... but I still want a modeler that will do blueprint accuracy). Anyhow... lol.

It seems the measurements are registered correctly in the software, just not displayed correctly. Who knows, maybe a fix for version 2 will be there by the time I post this.

.... what do you know... the fix was there when I posted this message
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged

Previous
Next
 From:  southpaw (SOUTHPAWAMI)
5105.20 In reply to 5105.18 
It works great!!! When you do make the fix and it rounds up, please consider providing checkbox somewhere easy to find that says something like "don't round". Just awesome.
  Reply Reply More Options
Post Options
Reply as PM Reply as PM
Print Print
Mark as unread Mark as unread
Relationship Relationship
IP Logged
 

Reply to All Reply to All

 

 
Show messages:  1-20  21-33